Tuesday, November 27, 2012

Coklat Bar Rendah Karbohidrat

Hye,

Sekarang mood menguruskan badan. Hasil membela lemak lebih kurang 8 bulan tanpa diet, maka aku isytiharkan aku adalah manusia obesiti. Malu nak tengok diri sendiri meluat semua ada ( hohoo emo melampau ) . Hari ni baru masuk hari ke-6 aku diet. Aku dah tak sekuat dulu. memang induction sampai 2 minggu tanpa kantoi. Kali ni baru masuk hari ke-6 aku dah mula rasa fade up dengan makanan-makanan diet. setakat nasik kalau tak makan aku tak peduli sangat. Tapi mulut ni gatal nak makan benda-benda manis. Aku dah ter 'imagine' donut yang sedap disalut coklat dan kacang. Huaaa sedap kot....

Maka di hari yang ke-6 ni lepas magrib aku dah tak tahan dah. nak jugak makan benda manis walaupun aku tengah diet. Maka sepantas kilatnya aku jerit dekat bilik mak, mak!!!adik pi aloq staq mall sat. mak cakap " ok beli cabai kering sat " baik rojer akan dibeli...

Dengan lajunya aku start kereta parking sesuka hati bagai parking tu bapak aku punya. Aku pon laju-laju jalan masuk Watson. Mencari-cari benda yang aku mengidam...nak tau apa dia...eheeee. tadaaaa!




Rendah kandungan karbohidrat kalau nak dibandingkan dengan coklat lain. hanya 6.2 carbs per bar. Setakat ni aku baru try flavor 'chocolate Crunchy Nut' memang sedap gile weii.. ada kacang.

Tapi harga dia pon sedap jugak. 1 paket tu RM9.90. boleh didapati di Watson yang berdekatan dengan anda. Baiklah selamat berdiet semoga kurus ! yeaaaaaaahhh semangat semangat semangat

Regards:
Nisa Fadzil

Sunday, November 25, 2012

Mask pilihan

Assalamualaikum,

Cuti sekolah ni aku asyik ulang alik pergi Watson cari Mask. Kononnya mau kasik muka aku flawless dan gebus la. Muka dah rasa kasar semacam ja. Kali terakhir pergi facial, sebelum bertunang. Lepas tu facial ke mana, diet lagi la ke laut terus. Banyak benda nak aku campak dalam blog ni memori sepanjang 2012. Tapi hari ni aku nak tulis tentang ' Favorite ' mask aku. 

Sekarang ni 'ranking' no. 1 pilihan mask aku yang ini ler. Beli ja kat Watson. Kenapa aku suka? 
Sebab dia dari jenis "Mud" iaitu lumpur. Hohooo entah selalu pergi facial akak tu punya mask gile best. lebih kurang yang ni la feel bila pakai. 


Lepas kerja muka pon stress ja. Kalau pakai ni terus rasa lega. Sejuk, relaxing, bau dia pon ok. Jadi tersangat la best untuk dicuba. Dalam paket tu sebenarnya boleh ja pakai untuk 2 kali. kalau pakai banyak sangat nanti muka tegang gile.

Cara pakai, bersihkan muka dan lumur la lumpoq ni dekat muka. selepas 15-20minit boleh la dibilas dengan air. Hasilnya muka kita lebih fresh dan kita boleh perasan cantik untuk 10 minit haha!

Regards :
Nisa Fadzil

Friday, November 23, 2012

Cuti Sekolah Datang Lagi !

Selamat bercuti ! Loncat-loncat boleh cuti panjang. Cuti sekolah ni aku nak uruskan persiapan kahwin di samping menghadiri kenduri kahwin kawan-kawan. Hampa semua pakat-pakat kahwin yer.. Tahniah jodoh dah sampai. 

Ada 3 bulan lagi sebelum nak tukar status. Cuak pon ada. Betoi ka nak kahwin ni? Mencari cincin untuk lelaki ni gile mencabar. Mau aku pusing KL tak jumpa-jumpa jugak yang berkenan. Memang limited edition la barang orang lelaki ni. 

Peristiwa mencari cincin. Mungkin disebabkan stress cincin tunang aku tak jumpa lagi aku boleh bantai naik hantu di tengah-tengah Mid Valley . Isunya disebabkan tunang aku tak potong rambut dan sangat menyakitkan mata aku yang memandang dari jarak dekat. Entah kenapa aku sangat emosi terus menangis. memang sungguh-sungguh punya nangis sedih sebab tunang tak potong rambut. 

Lepas tunang potong rambut baru aku back to normal. Ceria macam tak dak apa-apa yang jadi. heheheee sorry la upa, tunang you ni pelik kan. tiba-tiba emosi. Sebab saya dah cakap, tak suka lelaki rambut panjang.

Perkataan terima kamu seadanya bukan bermaksud menerima kamu dengan rambut panjang dan kusut. terima seadanya bermaksud kalau kulit awak gelap. YA SAYA TERIMA SEADANYA. Kalau awak ada parut dekat kening . YA SAYA TERIMA SEADANYA. 

Jadi Si tunang sudah dapat pengajarannya. Disebabkan rambut panjang aku akan menangis depan orang ramai. ( memang kurang sioman ) . 

Persediaan Perkahwinan :

Baru selesai beli baju untuk akad nikah. Dah hantar untuk jait. Thanks nana sudi jahit baju nikah aku :)
Photographer pon dah booking.


Butik pengantin pon dah booking.

Alhamdullillah benda-benda yang buat aku stress ni dah selesai. Kursus kahwin coming soon pon dah booking jugak. Betapa kuasa di hujung jari aku malas nak pergi daftar. Hanya perlu telefon je. Nanti next entry aku cerita aku ambil kursus kat mana. sebab kurang sangat dekat internet pasal tu ( pengalaman sendiri cari tempat kursus kawen ).

Sekarang tengah busy abang aku nak kawen. biasa la orang lelaki dia serah dekat mak bapak je. depa bukan tau apa pon. Jadi aku ni jadi driver mak aku ke hulu ke hilir cari barang kawen.

Mood : Membebel-bebel..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...