Wednesday, September 12, 2012

Perempuan dan " RUMIT "

Pernah anda tahu betapa lecehnya menjadi perempuan.




  • owohh kenapa kulit ni kasaq ja. kena beli losyen baru ni..yang lama tak sesuai : lalu dibelinya 2-3 losyen dengan tamaknya. pakai hangat-hangat taik ayam.
  • alamak rambut ni kusam/kering/tak shining-shining pon! : google blog-blog yang tulis review shampooo
  • Kenapa muka ni gelap, sun burn apa bagai..sangat tak comei !! : bergegas ke pasar raya dan watson berdekatan kelam kabut cari solusi untuk muka yang katanya dah gelap macam MALAM
  • Alamak! parut banyak dekat kaki! : lalu dibukanya forum-forum dan di google cara-cara menghilangkan parut. Ok pergi cari ubat parut yang sekecik alam berharga RM50. balik rumah excited sapu, sebulan kemudian, " hurm kurang ke tak parut ni, ahhh leceh lalu ubat tu dicampak merata-rata" ..
  • Compact powder ni best, yang tu tak best...yang tu alergik..yang tu bahan kimia banyak...ha yang tu boleh pakai tapi tak boleh kerap.. " ok muka cap MENGADA, fade up aku!"
  • Masker tu best gile pakai....muka jadi tegang. yang satu lagi tu biasa-biasa ja. Next time try yang lain pulak ah! " itu namanya menabur duit setelah penat bekerja" 
  • Membelek-belek hidung di cermin, Alaaamak! ada whitehead blackhead...menggagau-gagau cari benda nak tempek dekat hidung kasi tanggal semua kekotoran.
  • Waktu nak tidur:
         Langkah 1 : Cuci muka
         Langkah 2 : Pakai cream malam ( muka )
         Langkah 3 : sapu losyen kat tangan kaki
         Langkah 4 : sapu ubat parut
         Langkah 5 :makan vitamin c
         Langkah 6 : ZZZzzzzZ dengan harapan esok bangun terus cantik

Macam tu la kisahnya menjadi perempuan. Wahai perempuan, engkau sangat RUMIT

No comments:

Post a Comment

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...