Friday, January 27, 2012

Tudung Aidijuma - cetusan IDea Datin Norjuma

Dah 3 hari aku memerap Encik Upa bawak aku pergi beli Tudung Bawal Aidijuma. Hari ni 27/1/12 baru la aku dapat beli. Amek kau sekali aku borong dekat 30 helai tudung untuk dipakai sendiri bukan untuk dijual ngee..

Apa yang specialnya tudung bawai AJ ni. Yang paling best sebab dia buat 2 tone color . Jarang ada tudung bawal yang macam tu. Yang kedua sebab harga dia yang sangat berpatutan. Tapi menurut akak yang jual tu, dia kata lepas ni mungkin akan naik harga. So aku memang borang siap-siap la untuk stok setahun nak pakai kahkahkah.

Antara yang aku beli benda ni :







Yang tu set anak tudung AidiJuma. Aku dah borong 6 warna.
Tersangat la puas hati sebab dapat beli tudung. happynya aku!!!

Nanti dak update melaram pakai Tudung Bawal Aidijuma

Regards :
Nisa Fadzil

Sunday, January 22, 2012

Terima Kasih Encik Upa

Ucapan jutaan terima kasih kepada Encik Upa kerana telah menaja girlfriend beliau. Mula-mula nak pakai SK II. Tapi entah la kenapa aku gatai nak try Estee Lauder dulu. Harga lebih kurang ja. Tapi pesanan Encik Upa adalah, dah macam-macam bagi ni 'jangan lupa diet' ..kuang..kuang..





Pas ni kalau tak glow jugak muka aku, try SK II pulak. Upa sponser lagi please ..

Regards :
Nisa Fadzil

Saturday, January 21, 2012

Kempen Benci-benci Manja Karbohidrat

Hari ni aku nak story mory pasai Atkin's Diet. Aku bukan la pakar Atkin's tapi aku dah jadi pengamal sejak dua bulan ni. Tapi ada on off la. kejab diet, pas tu lamaaaaaaaa tak diet. Apa pon, aku mula google Atkin's diet dari tahun lepas. Nak tau website yang banyak bagi aku info tentang Atkins. Ok i'll share with you guys.


Kalau nak banyak maklumat dari blog ni, sila baca daripada mula tanpa skip satu entry pon. Maka korang akan faham apa pantang larang dalam Atkins. Kalau nak info lagi sila rajin-rajin tengok dekat bahagian komen. owner blog tu banyak gak jawab soalan kat situ. Lagi satu soalan-soalan tu mesti apa yang korang terlintas nak tanya. 



Kelab diet ni jadi sumber inspirasi untuk aku. aku suka baca diari diet diorang. Banyak diari diet untuk Atkins. Banyak resepi yang korang boleh try kat situ. maklum lah bosan kot asyik makan menu yang sama, nak jugak variety kan? Kalau nak maklumat Atkin's yang best cari diari diet SHIMA kalau tak silap. dia kira otai Atkins diet la. just follow apa dia makan.


Ada yang kata Atkins diet ni bahaya sebab kita kurangkan pengambilan karbohidrat. tapi bagi aku, kita buat untuk kurangkan dulu berat badan, maybe untuk 14 hari sahaja. Bila dah dapat berat yang korang nak. sila maintain dan mula mengambil carb sikit-sikit. Anggap je la kau posa makan nasik,roti and etc selama 14 hari. Atkins diet lebih baik daripada dok membazir beli produk pelansingan. 


Wei doakan aku tak hangat-hangat taik ayam oiii.. semua makanan nampak sedap bila diet.cobaan.......


Regards:
Nisa Fadzil

Monday, January 16, 2012

Be Happy

Weewittt 2012 yang best.

Aku tersangat lah seronok sekarang ni. boleh pi kerja dengan tenang,aman,makmur,harmoni. walaupun meeting selalu habis lambat. walaupun aku banyak kerja balik macam office hour. tapi aku sangat happy!!!!

wei ni real punya happy bukan inverted coma!

Tuesday, January 3, 2012

Work : life : balance


Azam tahun baru untuk kerjaya :


  • Jadi cikgu superb
  • Berkomitmen tinggi
  • Bermotivasi
  • Penuh skill
  • Teruskan jadi diri sendiri
  • Kurangkan stress
  • Berseronok sambil bekerja 


Regards :
Nisa Fadzil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...