Friday, December 2, 2011

Monolog saja, tiada isi penting

Tak tau la apa kena sejak cuti ni bukan men malaih lagi aku nak update blog. sepatutnya makin rajin, time keja mana la nak sempat update selalu :

Kisah cuti sekolah cikgu , tak menarik pon.orang len holiday oberseee.aku dok Malaysia ja. Kawan-kawan semua pakat bertunang & kawin. Tahniah korang, semoga berbahagia selalu yer!

Lepas tu, panjang la kaki aku pi KL. Amik kau aku men bedal ja nak shopping apa pon. memang kopak la aku bulan ni. Mengenangkan gaji masok awal bulan ni aku redah aje.bukan selalu.

Nge'date' dengan upa sangat best. dia la satu-satunya yang paham kerenah aku yang 'menjadi-jadi ' ni. tu perkataan upa cipta untuk aku bila aku terlebih mengada-ngada kahkah.

Date hari pertama :
Lokasi : The Curve

1. Potong rambut bf

Tiap-tiap kali nge 'date' aku mesti bising pasal rambut dia. rambut panjang la, tak pakai minyak rambut la. membebel pasal rambut ja keja aku. dan setiap kali itu jugaklah aku akan heret dia masuk kedai gunting rambut. bukan kedai mamak gunting rambut, semua kedai yang aku heret stok cekik duit aku. dah aku yang heret aku la yang bayaq. Kali ni lokasi 'kekah' rambut upa dekat the curve. dekat sikit tak yah pergi jejauh. nak bayaq pejam mata. RM48 for professional hair cut meh. tak pa janji mata aku sejuk aja! dah macam orang pompuan dah sebelum dating kena set rambut.

2.Karoke Red Box - lepas tu aku ajak upa karoke lagi keesokkan harinya. lepas tu bf aku keluarkan statement ni " tak payah la nak karoke lagi, upa ni bukan Jamal Abdillah, 'ani ' bukan 'ketty perry' .kahkah terkekek-kekek aku dengaq statement tu. sengai punya bf



3. Melantak Baskin Robin

makan yang ni la..best-best

Lepas tu jalan-jalan dekat bazar the curve tu.memang best la banyaknya gelang, rantai arghh wa sangat suka. 

Date Hari kedua :
Lokasi : Mid Valley

hari ke dua nge 'date' dengan upa & pekjah. waa gembiranya aku jumpa pekjah. 

1. Movie time 

- kali ni tengokk immortals. wa sangat best. tapi jenuh jugak aku mengucap sebab pasal dewa-dewa ni. tapi memang best la 

2. Bowling
main satu game pon jadi la. janji boleh lepas gian. sorry pekjah anda kalah hehe

3. Game token
Heehehee macam sengal pergi race kereta, main basketball,main game tembak-tembak.memang syiok habis la. 

4. Makan tako tao

First time aku try tako tao ni. Pekjah selalu makan aku pon teringin jugak. aku pon heret upa pergi beli. lapas tu makan dekat dekat the garden. memang feel habis la. makan sampai belemuih baju aku tertumpah kuah tako tao. 

Lepas makan sambung shopping. Aku nak beli jeans baru. Nak beli jeans CK macam si bf wa tak mampu la. Beli jeans ok ok je la. tak mahal tak murah tak over. i looike ( versi gediks ).

5. Dinner dekat Up-town lama

time ni dah blur tak tau nak makan kat mana. upa soh balik aku nak jenjalan lagi. tak mau balik ! lalu upa bawak makan koew tiaw dengan ikan pari bakar. sedap weii..seriously tersangat best. nanti aku nak makan kat situ lagi. ada kedai western Lanun. Mesti try yeahh..

Date hari ketiga

hari ketiga paling special. nge ' date' dengan upa,mak,kakak,khalish. pergi shopping dekat ikea. pergh sakit tangan aku dukung si khalish ni. tapi tak pa uncle spek dia take over. ngeee..

sebenaqnya aku plan nak pergi tempat len. tapi lain jadinya. boleh aja mana-mana. 

p/s : kepada owner gambar mintak maaf saya google gambar-gambar tu. 

Regards :
Nisa Fadzil

No comments:

Post a Comment

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...