Saturday, October 1, 2011

Cara Menabung


Cara menabung secara tidak sedar yang paling berkesan. haha apakah maksud ayat itu. maksudnya selalu  kita pergi kedai , harga barang dalam RM 56.50, korang bagi kat tokey kedai RM 57.00 maka akan berbaki 50 sen. jadi simpan 50sen tu dalam kocek. Balik rumah campak dalam tabung. Dalam erti kata yang lain, jangan gunakan setiap duit syiling yang ada. semua tu campak dalam tabung. korang akan dapat lihat hasilnya nanti. menakjubkan! daripada tak ada saving dapat la jugak simpan.

Bagi aku la, best gile kot kira duit syiling. bila agak-agak dah banyak kita masukkan dalam bank. sangat seronok! Kaedah zaman kanak-kanak ni ternyata berkesan dan chill hehe..

Jadi kesimpulannya : Jangan gunakan duit syiling yang ada. Menabunglah 

Bangganya aku bawak satu beg duit syiling yang berat pergi tabung haji. rasa macam bawak jongkong emas. yeah kau memang over hehe.

Selamat mencuba semua !

Regards...

No comments:

Post a Comment

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...