Friday, January 14, 2011

[Video] : JOM TENGOK IKLAN KFC TAHUN 1985

Pernah makan KFC? Grr memang your finger linking good la! Ayam dia sedap kan, tapi aku suka spicy, original kadang-kadang ja. Lagi satu asalkan aku pergi KFC ja mesti nak order snack plate. Tapi kalau nafsu makan aku sampai tahap sama dengan 'Boya' aku order la dinner plate.

ketagihan ayam kfc aauumm

Aku ni cerewet sikit, kalau pergi kaunter KFC tu aku mesti request drumstick dengan tight. Aku tak suka bahagian-bahagian keras macam kat dada ayam tu, yekk tercekek tekak aku nak telan. Lepas tu aku suka order TWISTER jugak, memang favorite lah.

twister yang boleh dimakan
ni bukan twister weh, bengong bapak sapa la punya keja ni hakhak
Kali ni aku bukan nak cerita pasal pengalaman aku makan kfc or wutever, tapi aku nak share tentang iklan KFC zaman dulu-dulu. Ye la zaman sekarang punya iklan kan gempak-gempak jom flashback balik iklan KFC dulu-dulu nak?

IKLAN KFC 1985



iklan yang diterbitkan pada tahun 1985 dengan menggunakan suara ratu jingle salamiah hassan.


hehe masa iklan ni keluar aku mana lahir lagi, dah ada KFC rupanya. Tapi masa aku kecik-kecik pon aku jarang makan KFC sebab outlet KFC jauh sangat dok dekat KULIM nuh. So, bila sekali sekala pergi pekan baru la mak beli KFC, yang mak aku selalu beli, DELI BURGER aku ingat sampai sekarang. Sedap tak hengat time tu. Sekarang ni kalau nak makan KFC tu ha mall kat depan rumah ja, pergi je la beli berapa bucket kau nak.

Ni lagi satu iklan KFC yang best jugak: Iklan KFC zoo negara



Jom nyanyi ramai-ramai :

Lets go to the zoo
theres lots of things to do
and the food is finger lickin good
there are honey bears, zebra and kangaroo
elephants, sea lions ( and what what the hell)
lets go to the zoo
theres lots of things to do
and the food is finger lickin good!!!

Hahaaa sonok-sonok aku sangat sonok, masa iklan ni aku wujud la kat dunia ni umur berapa tak ingat la. Nanti nak ajar anak murid aku nyanyi lagu zoo la. hoyeah!

Regards,

2 comments:

  1. wei..meleleh air liur aku tgk KFC ni..huhu

    ReplyDelete
  2. hikhik aku nak pi aloq staq mall lah makan kfc satgi

    ReplyDelete

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...