Thursday, January 20, 2011

UNIQUE BOYFRIEND GIFT IDEAS

Pernah rasa tergaru-garu kepala sebab tak tahu nak bagi hadiah apa dekat boyfriend korang? Ye la kita sebagai perempuan selalu mengharapkan hadiah yang paling unik dan menyayat hati dari encik boyfriend kan. So secara lansungnya, boyfriend kita pon mengharapkan benda yang sama daripada kita. "Jadilah Tangan yang Memberi dan juga Tangan yang Menerima " hikhik falsafah ke-3 hidup aku.

Memandangkan barangan lelaki agak terhad, aku pon kadang-kadang pening kepala nak bagi apa as present. Tambahan bagi sesiapa yang dah lama bercinta macam aku ni, dah 6 tahun tapi bertunang tak, perancangan kahwin pon jauh sekali hikhik.

So, guys apa agaknya benda-benda unik yang boleh kita hadiahkan dekat lelaki ni? Boleh la ushar-ushar list aku kat bawah ni :

1. CINCIN


Seperti mana kita mengharapkan encik boyfriend memberikan kita cincin, lelaki jugak mengharapkan benda yang sama tanda kasih sayang dan percintaan. Sekadar cincin yang biasa-biasa tu pon ok aja, janji valuable. Teringat zaman dulu-dulu beli cincin lepas tu pergi ukir nama haha, paling romantik la konon. Ahaks kira ok la tuh kankan. Last-last encik boyfriend terhilangkan time main bola kat padang. cis!

2. GUITAR PICK



Bagi sesiapa yang ada boyfrind yang suka main guitar, guitar pick adalah pilihan yang terbaik! Gerenti encik boyfriend akan tersengih sampai telinga kalau korang hadiahkan benda ni kat diorang. Wah tak ke romantik encik boyfriend nyanyikan lagu dekat korang, sambil main guitar. Hua idaman setiap wanita termasuk aku!

3. KASUT


Walaupun benda ni nampak macam dah terlalu biasa, tetapi tak dapat disangkalkan lagi kegembiraan encik teman lelaki kalau dapat hadiah kasut. Diorang ni memang penggemar kasut, yela kalau wanita ada banyak aksesori yang boleh kita beli, barangan lelaki ni terhad, jadi diorang sangat suka kalau dapat kasut cantik lagi dia akan sengih kalau dapat kasut mahal la haha ikot budget la mana yang korang mampu.

4. PAKAIAN



Nampak macam biasa jugak, tapi skopnya luas. Bagi hadiah yang selalu diorang akan pakai. contohnya macam tie untuk pergi kerja, kemeja, boleh jugak bagi raincoat! unik bukan?? bagi sesuatu yang praktikal boleh menggembirakan encik teman lelaki anda.

5. WHEN WE FIRST MET PERSONALIZED BOOK

Wah it sound great! Kalau dah mati akai sangat nak bagi apa rasanya bendanya cukup bermakna walaupun korang dapat boyfriend yang hati kering. Cuma perlu duduk setengah hari dan terjemahkan kisah cinta korang dan bukukan. Boleh buat macam cartoon ka, print gambar-gambar korang masa first date ka, first anniversary ka, wahh menarik menarik! Mesti encik teman lelaki sengih sampai telinga.

6. BAGI MUSIC OR MOVIE DVDS


encik teman lelaki mesti hargai kalau korang bagi dia DVDs siri Lord of the rings ka, or music band kegemaran dia. ha menarik jugak ni! aku pon terlupa nak bagi hadiah macam ni. Lepas ni boleh try.

7. GADGET ELECTRONIC

Kalau rasa ada duit lebih, boleh la bagi gadget macam
  • Handphone
  • Laptops
  • electronic diary
  • mp3 player
  • DVD player


8. GENERIC GIFTS


  • Wallet yang stylish
  • perfumes
  • wrist watch
  • deodorants
  • personalize key rings

Ok berakhir sudah sesi UNIQUE BOYFRIEND GIFT IDEAS. Idea tak seberapa dari aku, ada sesetengah list, aku pon tak kasi lagi kat boyfriend aku. Ahaks dapat kerja nanti la aku kasik. sekarang ni pokai hahhahh sorry encik UPA.

Ingat jangan asyik menerima tetapi tak memberi! dan jangan jugak asyik memberi tanpa menerima! Renung-renungkan ahaks

Regards,

10 comments:

  1. kannn...mmg pening nak cr gift utk org laki ni.

    ReplyDelete
  2. :) :) :)
    kalau aku.. memang no 7 je la
    terbaeekkk!!!!

    singgah dari mknace unlimited

    ReplyDelete
  3. @yan : ahaa diorang ni barang limited sangat pening kepala hohoo

    MKnace : cis yang yang no 7 aja hahaa

    ReplyDelete
  4. kebanyakannya aku dah bagi..tu yang makin pening tuh..haha. ;p

    ReplyDelete
  5. @rossoneri : ahaks sweet kan

    @Nabila : woo ganas la hang.. aku nak try bagi dvd la pulak tak terpikiaq pulak sebelum ni hoho

    ReplyDelete
  6. no 6 memng best...lgi3 movie2 yg trilogi punya..gmbar bluray pulak..hakhak!

    ReplyDelete
  7. no.6 macam interesting kan.suka la kaum adam kalau dapat trilogy movie hoho

    ReplyDelete
  8. hadiah lelaki nih susah skit laa nak pilih.
    harga nye lak melambung lebih tinggi.
    nasib bek i xde gewe, no need to spend much on the present for the guy. ;P

    ReplyDelete
  9. @ attoae : ahaa barang diorang limited, tapi harga mak aii sakit jantung

    ReplyDelete

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...