Thursday, January 27, 2011

TOYOTA Tarik Balik 1.7 Juta Kenderaan

Bangun pagi baca paper. Tapi aku bukan nak tempek paper kat sini cuma berkongsi isi penting kalau nak berita penuh rujuk kosmo

Dah banyak kali dengaq isu TOYOTA tarik balik kereta yang diorang keluarkan. Maka bila aku bercita-cita nak tukar kereta nanti TOYOTA nyah kau dari list aku hehe.


"Pembuat kereta terkemuka, Toyota menarik balik hampir 1.7 unit kenderaannya di seluruh dunia, sekali gus memburukkan lagi reputasinya di pasaran Amerika Syarikat (AS) yang sebelum ini berdepan dengan masalah sama."


Dilaporkan juga bahawa TOYOTA menerima 77 aduan luar negara dengan 75 dari Amerika Utara dan lebih 140 aduan lagi di Jepun. Rupanya antara salah satu sebab penarikan tu adalah pemasangan tidak kemas satu alat pengesan yang berperanan mengukur tekanan bahan api. Kesannya boleh akibatkan KEBOCORAN MINYAK!

Ha yang ni best jugak :

"Di Jepun, syarikat itu akan menarik 19 model seperti Noah, Voxy, Caldina dan Isis yang dikeluarkan di antara tahun 2000 dan 2009."
Lorh cardina pon ada masalah ke? haiyok kereta idaman tuh.


Regards,

5 comments:

  1. Caldina tu kete idaman tu.. aisshhh apa la toyota ni asyik2 tarik jer

    ReplyDelete
  2. NASIB BAIK KERETA AKU TAK DITARIK JUGAK.. :)

    ReplyDelete
  3. @ sawn : tu le pasai..pakai keta malaysia je ah hehe

    @ fairus : fuyo ada orang tu pakai toyota!

    ReplyDelete
  4. hurm dulu gen2 kena tarik balik kan

    ReplyDelete

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...