Wednesday, January 19, 2011

Tonton Cerita Korea/Jepun/Malaysia Secara Online - selain maaduu

Aku percaya ramai dah tahu pasal maadu.com kan? maduu membolehkan kita tengok cerita Korea secara Online dan yang penting FREE!

Memang tak disangkal lagi  keasyikkan tengok cerita korea dekat maduu, tapi just cerita korea aja. Jadi Web site mana yang menyediakan kepelbagaian cerita daripada seluruh pelusuk negara kat dunia ni termasuk Malaysia,Indonesia,Jepun etc.

Kali ni aku nak promote website viki.com. Aku tahu website ni daripada adik kawan aku, bagi credit sikit untuk Fatihah. Masa zaman duduk rumah sewa memang la boring kalau tak keluar pergi mana-mana kan. Jadi pakat-pakat tengok cerita online la jawabnya.

Apa yang menarik dengan viki.com. Jom tengok gambar kat bawah ni :


Apa yang asyik tentang viki adalah dia ada ruangan Categories yang membolehkan korang pilih apa yang korang nak. Nak tengok movie?music video?TV semua ada. Ok kali ni aku select movie sebab aku nak tengok cerita Jepun.



Kemudian pilih negara mana korang nak, Jepun, Korea? Malaysia pon ada tapi sikit je la, ok la dari tak dak kan.


Kalau nak tengok cerita korea click ada korea. Lepas tu akan keluarlah cerita-cerita korea yang boleh tahan up to date. So kalau agak-agak cerita korea yang korang nak tengok tak ada dekat maadu tengok la dekat Viki.com. 

Jadi jom menonton secara bijak, tak payah beli DVD dah, tengok ja online kan sonang

Regards,


p/s : hukhuk sedey bila tengok balik cerita winter sonata,layankan je

3 comments:

  1. thank you for share the information about korean drama

    ReplyDelete
  2. nak beli dvd ceritakdrama.blogspot.com

    ReplyDelete

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...