Monday, January 24, 2011

TIPS & TRICKS HAIRSTYLE BUAT LELAKI

Bercakap tentang hairstyle lelaki, sememangnya aku bukanlah pakar. Tapi aku adalah wanita ( wanita ke perempuan ke gadis, goshh i'm confused!). 

Ok ulang balik ayat di atas, tapi aku wanita yang sentiasa akan memandang korang wahai kaum adam sama ada secara sengaja atau tidak sengaja. So please, take care of your self guys, jangan la bila girlfriend tak tegur, korang pon honga-honga bebas buat serabai rambut tak sikat, minyak rambut tak letak. Bila keluar dating, girlfriend kena bawakkan gel rambut dan sediakan sikat. Adoi, silalah jaga diri sendiri isk.

Kekadang aku tengok, rambut macam besi tak shampoo ka apa? Adoi ternyata ada sesetengah lelaki yang tak suka menjaga penampilan. Bila pergi kerja baju buruk selekeh tak hengat, bila dating baru nak pakai cantik-cantik hensem-hensem la konon. Tapi, ingatlah untuk menjadi kemas, anda perlu praktikkan setiap hari. Kalau setakat nak kuar dating baru nak terkial-kial nak bagi smart, tu yang jadi fashion serba tak kena tuh. Ahaks cuma personal opinion.

Baik aku tak tau la jenis sikat apa korang nak pakai wahai kaum adam, gel jenama apa tapi sila lah jaga penampilan sekerap yang mungkin/selama korang mampu. Sebagai langkah pertama walaupun dah sebulan di tahun baru, apa kata jom LEBURkan sedikit duit pergi 'hair saloon'. Buat pertama kalinya jom lupakan sat kedai mamak gunting rambut yang ada pusing-pusing cam pelangi tu. Moh le reramai buat perubahan sikit hikhik.

Hair style mana yang boleh korang try yang cantik di mata wanita?




Ok apa weh macam lam gambaq tu. Ala sekali sekala, jom le pi gunting rambut aku merayu dekat korang jom ler p kedai gunting rambut.

Tapi sebenarnya untuk tahun 2011 ni tema hairstyle untuk lelaki adalah seperti kenyataan di bawah

"You’ll be happy to know that men’s hairstyles in 2011 are about chilling out and keeping it easy"

Owoh temanya tahun ni chilling out and keep it easy, tapi still tak mau serabai noh, nanti korang bagi alasan "relex la dear kata chill out " 

Aku ada cari video hairstyle khas buat kaum adam, kot-kot la terdetik nak try :




3 comments:

  1. betul2. dah tahun baru, rambut pun kena baru

    ReplyDelete
  2. aku bingung m0 buat style rambuat macamana

    ReplyDelete

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...