Thursday, January 13, 2011

Siapa Pengasas Google ?

Isk-isk asyik google sana sini, tapi aku tak tau pon sapa pengasas google ni. Maka terdetik la untuk aku mencari-cari sapa la disebalik google yang gah ini. Rupanya pengasas Google adalah Larry Page. Ha nak tengok muka Larry Page cam mana? Ada kat bawah ni, check it out guys!



Di sini disertakan sedikit Biograophy tentang Larru Page :


Internet entrepreneur, computer scientist. Born Lawrence Page on March 26, 1973 in East Lansing, Michigan. Page's father Carl was a pioneer in computer science and artificial intelligence and his mother taught computer programming. After earning a bachelor of science degree in engineering from the University of Michigan, Page decided to concentrate on computer engineering at Stanford University, where he met Sergey Brin.
As a research project at Stanford University, Page and Brin created a search engine that listed results according to the popularity of the pages, after concluding that the most popular result would often be the most useful. They called the search engine Google after the mathematical term "Googol," which is a 1 followed by 100 zeros, to reflect their mission to organize the immense amount of information available on the Web.
After raising $1 million from family, friends and other investors, the pair launched the company in 1998. Google has since become the world's most popular search engine, receiving more than 200 million queries each day. Headquartered in the heart of California's Silicon Valley, Google held its initial public offering in August 2004, making Page and Brin billionaires. Page continues to share responsibility for Google's day-to-day operations with Sergey Brin and CEO Eric Schmidt.In 2006, Google purchased the most popular Web site for user-submitted streaming videos, YouTube, for $1.65 billion in stock.

Tapi, apa yang paling menarik bagi aku, sebab aku baru tahu adalah seperti di bawah :

Di sebalik kehebatan ni, mereka jugak yang terlibat. Aku tak nak mengulas apa pon, masing-masing ada pandangan sendiri. Aku pon ada pandangan sendiri yang mungkin tak sama dengan orang lain. Bagi aku, aku hanya menggunakan kemudahan yang ada, apa yang buruk kita jangan la ikut. Semua ada akal fikiran kan.
Yang buruk jadikan sempadan beb.

Aku bukan la bijak pandai nak merungkai semua ni, apa pon korang boleh google sendiri kat sini :



Regards,


p/s : sekadar berkongsi, aku sendiri pon suka menggoogle-google. Tapi tak salah kan kalau kita amek tahu? hidup kita memang dikelilingi oleh 'mereka'

4 comments:

  1. tu la pasai, saya pon baru tau uhuu

    ReplyDelete
  2. hurm.
    memang sah2 la kan ramai geng2 dorang berkuasa.
    =.=

    ReplyDelete
  3. Great blog here! Also your website loads up very fast! What web host are you using?
    Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

    Feel free to surf to my weblog ... get twitter followers

    ReplyDelete

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...