Sunday, January 23, 2011

MARI KIRA KALORI MAKANAN DI CEKODOK.COM

Terlanjur aku buka page cekodok ni aku promote sikit la. bagi sapa-sapa yang nak kira kalori makanan, cekodok ni tempat yang paling sesuai sebab dia kira kalori makanan kat Malaysia macam nasi lemak, kuih tempatan,mee goreng mamak dan sebagainya.

Yang buat aku menyampah nak kira kalori kat internet ni bukan apa, type nasi lemak tak ada pon yang ada spegati. Aku makan nasik la, nak kira kalori mee goreng mamak pon tak dak. nak cari kalori roti canai lagi la tinggal harapan. So tempat paling sesuai untuk diterjah adalah cekodok.com


Cam comel ja nama cekodok hakhak. So malas nak cakap banyak memandangkan hari ni aku lost, entri ni pon antara entri-entri yang terbengkalai dekat post aku, so hari ni aku sudahkan post ni, walaupun tak seberapa. Tapi untuk sesiapa yang nak tahu pasal kalori ni memang berguna kuasa tiga belas.

Aku sampai sekarang tak tau dan malas nak kira kalori, wueeks cukup la sekadar bila tengok kiraan tu aku tau kata "ooo makanan ni lebih karbohidrat, banyak lemak so kena kurangkan."



Ok, kenapa kita perlukan website yang macam ni? sebab ya memang betul dan jitu kita bertekad nak kuruskan badan, tapi langkah pertama yang kita akan ambil adalah menggoogle dulu, tips dan petua supaya kita kurus tahap cun melecun. Dalam erti kata lain, kita perlu mencari motivasi untuk kita berdiet. Kalau kau cerita kat orang kau nak diet, kena gelak/perli ada la. So google la diam-diam pakai laptop or komputer korang tu. Senyap senyap untuk diet ahaks.

Dekat cekodok ni jugak dia ada buat Calorie school, ahaks sekali lagi nama yang sangat comel


Itu saja serba sedikit perkongsian aku untuk hari ini. Di harapkan dapat membantu golongan macam aku yang nak kurus haha. Agenda diet aku terbengkalai lagi minggu ni adei

Regards,


p/s : dumbbell tengah gelakkan aku sebab hangat-hangat taik ayam!

No comments:

Post a Comment

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...