Saturday, January 1, 2011

BLOG TUTORIAL BEST UNTUK BLOGGER BARU

Hallo Hallow! Hari ni dah 1 Januari 2011, diharapkan semua kempen azam baru akan bermula hari ini yehaa..
kempen aku hari ini adalah kempen diet 2011.

Permulaan entry 2011 aku nak berkongsi tentang blog-blog best yang korang mesti lawati untuk blogger-blogger baru. Kat sini macam-macam korang boleh belajar pasal blog. Daripada sesimple-simple alam sampai la tutorial yang tak berapa nak simple. 

Biasalah kalau nak belajar kena ada rujukan. So hasil penjelajahan aku ni aku jumpa la beberapa blog yang aku rasa aku nak share dengan korang. So boleh la repair merepair blog masing-masing berpandukan tutorial yang diberikan. 

Kali ni aku senaraikan 3 BLOG TUTORIAL dulu. Next time insyaallah aku update lagi 

Mempersembahkan..


TOP 3 CARTA BLOG TUTORIAL PALING BEST :

BLOG TUTORIAL PALING BEST 1 : BLOGGER TRICK

Blog ni memang best. banyak benda yang dia selalu update. Sesetengah blog tutorial kan macam chips more sat ada memanjang tak ada hehe.

Blog ni walaupun dalam english tapi dia just guna simple english aja. sonang aja nak paham. kalau tak faham pon kan dia ada tunjuk gambaq. agak-agak je hikhik.

BLOG TUTORIAL PALING BEST 2 : TUTORIAL BLOGGER BLOGSPOT

Yang ni selalu jugak jadi rujukan aku bila aku tak faham tentang blog ni. Tipsnya rajin mengexplore maka banyaklah ilmu yang korang dapat. Yang bagusnya blog ni dia cerita dari benda paling mudah iaitu apa itu dashboard? ha benda basickan sampai la benda yang sudah tak basic seperti 'cara untuk bagi pengunjung muat turun sebarang fail'

menarik kan!

BLOG TUTORIAL PALING BEST 3 : CHOKILALA RIANG

Yang ni pon selalu aku godeh-godeh jugak. cik chokilala ni best dia bukan saja bagi tutorial. Macam-macam dia selalu bagitau readers. Selain Tutorial blogspot dia jugak ada cerita pasai nuffnang

So apa lagi selalulah melancong dan melencong ke blog-blog di atas.



p/s : tiap-tiap tahun azam baru. azam dolu-dolu macam mana? ops azam dulu bawak ke depan lorh

1 comment:

  1. yeah! thanks link blog kita. tapi cik chokilala sekarang ni dah pemalas tahap cipan nak update blog. hehe

    ReplyDelete

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...