Sunday, January 2, 2011

NOSE PICKING

Adakah anda mempunyai boyfriend yang mengamalkan seni nose picking ? ( korek hidung )
kadang-kadang rasa malu pulak tiba-tiba boyfriend anda mengeluarkan ibu jari dan jari telunjuknya untuk memulakan tabiat nose picking ni tanpa rasa bersalah dan malu haha.

Kita kena akui semua orang kat dunia ni tak kira la pangkat atau darjat mesti korek hidung kan kan kan.
sapa yang geleng tu korang ni alien ka woii..takkan tak pernah korek hidung choii..

cuma yang membezakan amalan korek hidung ni adalah yang korek hidung secara terang-terangan di hadapan public dan yang sorok-sorok korek hidung sebab rasa aksi ini tak sesuai untuk dipertontonkan dan mengurangkan feel korek hidung haha.

Jangan main gile siap ada reseach pasal habit nose picking ni beb.
menurut kajian nose picking ni adalah commont habit, menurut kajian yang menglibatkan responden di seluruh dunia, manusia korek hidung dengan kekerapan  4 kali sehari ( haha baik korang kira berapa kali korang korek hidung).

Pada tahun 1995 ada kajian yang bunyi dia macam ni :

A 1995 study into nose picking, requesting information from 1,000 randomly selected adults, gathered 254 respondents. It defined nose-picking as "the insertion of a finger (or other object) into the nose with the intention of removing dried nasal secretions". Of those who responded, 91% said they were current nose pickers (but only 75% of these believed everyone did it) and two people claimed to spend between 15 to 30 minutes and one to two hours a day picking their nose.
Jadi, kesimpulannya di sini nose picking is a common things. Tapi berdasarkan pemerhatian aku apasal la orang  lelaki suka sangat korek hidung bila keluar dating lepas tu dok jentik-jentik pulak hasil penggalian tuh terpercik kena awek. weiii tak senonoh la.

Lepas ni kena buat kata dua la, YOU PILIH I ATAU YOU PILIH KOREK HIDUNG? hehe..
kalau dia pilih korek hidung menagis la korang wahaaha.

Hurm terlanjur cerita pasal nose picking ni jom tengok kategori nose picking yang ada :

CUTE NOSE PICKING :

alo loo loo

yeah nose picking with style!

owooh no dah kantoi!

NOSE PICKING YANG TAK CUTE LANSUNG :



CELEBRITY NOSE PICKING :






Hahaaa sekadar hiburan semata-mata. Ni ada video aku jumpa dekat web apa entah. Yang penting kelakaq hohooo sapa ada masalah nose picking memang molek la korang tengok video:

HOW TO STOP PICKING YOUR NOSE 




P/S: sapa suka korek hidung calit dekat dinding bek mengaku oi

No comments:

Post a Comment

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...