Thursday, December 30, 2010

What's The Best Way to Remove Underarm Hair?

Alahai cover-cover sungguh tajuk kat atas tu. Penat aku pikir tau nak letak tajuk bahasa melayu ka english ahaks..
Tak payah la cover macam la korang tak ada bulu ketiak kan 

So apa product yang korang guna untuk remove bulu ketiak? ( ha kan dah straight to the point)

Kaedah yang paling famous adalah dengan menggunakan PISAU CUKUR. Tapi perasan tak bila dah cukur dengan pisau cukur kulit kadang-kadang akan luka, a few days later bulu ketiak akan tumbuh balik tajam-tajam hahaaaa.

So aku pon meninggalkan tradisi nenek moyang. hurm korang rajin ke nak cabut pakai tangan. wah tak kuasa aku dok dalam toilet berJam-jam.

So guys, kat sini aku nak recommend satu product yang aku guna.

1. VEET CREAM



I've been using veet cream for about a years and it works great! you only need to leave it for 3 minutes, or maximum 6 minutes. simple kan!!

Kalau korang nak cuba yang jenis cream ni ada 3 jenis 
  1. Dry skin ( hijau )
  2. Normal skin ( pink )
  3. sensitive skin ( biru )
Kulit aku ni jenis yang sensitive so aku prefer yang warna biru.
Kat mana nak cari Veet cream ni? carilah di Watson yang berdekatan. sekarang ni watson tengah buat promotion untuk pemilik watson card.
p/s : watson tak pernah bayar aku pon untuk advertise aku yang bagi dia free promotion haha

2. VEET WAX STRIPS
thanks pemilik gambar ehee

Wax ni aku pernah guna. tapi aku tak suka. melekit-lekit. lepas tu sakit ketiak dok strips ahaks. so aku serik tak nak guna dah. tapi kalau korang nak try boleh aje sebab kalau wax your underarm hair lambat la tumbuh balik sebab dicabut hingga ke akar umbi :]

3. VEET SPRAY


VEET SPRAY ni aku akan cuba kemudian sebab aku tengok macam best je. konsep dia sama macam cream tapi kalau cream kita kena sapu sendiri kan, ni spray ja lagi la sonang. tapi mahal sikit la. biasa la dah dia memudahkan kerja kita mesti la lagi mahal. YE TAK?


Kenapa tak sesuai guna pisau cukur?, bukan apa disamping boleh luka kita boleh lihat dengan jelas bahawa kalau cukur lepas beberapa hari akan tumbuh la bulu ketiak yang tajam kan haha ( rujuk gambar 1 )

Gambar 2 : kenapa menggunakan cream lebih baik? sebab hasilnya lebih smooth :]

Gambar 3 : kalau untuk kesakitan dan ketahanan berganda pakailah wax. berbaloi-baloi dengan kesakitan yang anda tanggung hohoo

Untuk maklumat lanjut sila layari laman web VEET klik di sini

Baiklah setakat tu saja bahagian promosi untuk kali ini. selamat mencoba and chill


No comments:

Post a Comment

Feel free to comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...